Recepty na vegetariánske fašírky – vegetariánska strava sa stáva stále populárnejšou a mnoho ľudí hľadá kreatívne a chutné spôsoby, ako nahradiť mäso v ich obľúbených jedlách. Jedným z takýchto náhrad je aj vegetariánske fašírky. Tu sa teraz pozrieme na niekoľko lahodných receptov, ktoré vám umožnia vychutnať si bohatú chuť a textúru bez použitia mäsa.
1. Cícerové fašírky
Suroviny:
- 1 konzerva cíceru, opláchnutá a okorenená
- 1/2 cibule, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 šálky strúhanky
- 1 lyžička mletej rasce
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Rozdrvte cícer v mixéri a premiestnite do misy.
- V panvici opražte cibuľu a cesnak na oleji, až kým nebudú mäkké.
- Pridajte opraženú cibuľu a cesnak ku cíceru. Pridajte strúhanku, mletú rasce, soľ a čierne korenie. Premiešajte do hladka.
- Tvarujte zmes do malých fašírok a pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
2. Špenátové a feta fašírky
Suroviny:
- 2 šálky vareného špenátu, precedeného a nasekaného
- 1/2 šálky nasekaného fetového syra
- 1/2 šálky strúhanky
- 2 vajcia
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte varený a precedený špenát so strúhankou, fetovým syrom, vajcami a cesnakom.
- Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Vytvárajte zmes do malých guľôčok a položte ich na plech na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Červená šošovicová fašírka
Suroviny:
- 1 šálka varenej červenej šošovice
- 1/2 šálky nakrájaných šampiňónov
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 lyžice ovsených vločiek
- 1 lyžička mletého koriandru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte varené červené čočky s nakrájanými šampiňónmi, cibuľou, ovsenými vločkami a koriandrom.
- Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Vytvárajte zmes do tvaru fašírok a pečte v rúre na 200 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
Recepty na vegetariánske fašírky – ponúkajú výbornú alternatívu klasickým mäsovým jedlám. Sú plné bielkovín, chutí a vôní, ktoré vás presvedčia, že vegetariánska strava môže byť rovnako lahodná a pestrofarebná ako tradičná strava z mäsa. Skúste tieto recepty a objavte nové možnosti vo svete vegetariánskej kuchyne!