Recepty na vegetariánske fašírky

Posted by Kategórie: Uncategorized
Recepty na vegetariánske fašírky

Recepty na vegetariánske fašírky – vegetariánska strava sa stáva stále populárnejšou a mnoho ľudí hľadá kreatívne a chutné spôsoby, ako nahradiť mäso v ich obľúbených jedlách. Jedným z takýchto náhrad je aj vegetariánske fašírky. Tu sa teraz pozrieme na niekoľko lahodných receptov, ktoré vám umožnia vychutnať si bohatú chuť a textúru bez použitia mäsa.

1. Cícerové fašírky

Suroviny:

  • 1 konzerva cíceru, opláchnutá a okorenená
  • 1/2 cibule, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Rozdrvte cícer v mixéri a premiestnite do misy.
  2. V panvici opražte cibuľu a cesnak na oleji, až kým nebudú mäkké.
  3. Pridajte opraženú cibuľu a cesnak ku cíceru. Pridajte strúhanku, mletú rasce, soľ a čierne korenie. Premiešajte do hladka.
  4. Tvarujte zmes do malých fašírok a pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

2. Špenátové a feta fašírky

Suroviny:

  • 2 šálky vareného špenátu, precedeného a nasekaného
  • 1/2 šálky nasekaného fetového syra
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte varený a precedený špenát so strúhankou, fetovým syrom, vajcami a cesnakom.
  2. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  3. Vytvárajte zmes do malých guľôčok a položte ich na plech na pečenie.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

3. Červená šošovicová fašírka

Suroviny:

  • 1 šálka varenej červenej šošovice
  • 1/2 šálky nakrájaných šampiňónov
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte varené červené čočky s nakrájanými šampiňónmi, cibuľou, ovsenými vločkami a koriandrom.
  2. Dochuťte soľou a čiernym korením.
  3. Vytvárajte zmes do tvaru fašírok a pečte v rúre na 200 stupňov Celzia asi 15-20 minút.

Recepty na vegetariánske fašírky – ponúkajú výbornú alternatívu klasickým mäsovým jedlám. Sú plné bielkovín, chutí a vôní, ktoré vás presvedčia, že vegetariánska strava môže byť rovnako lahodná a pestrofarebná ako tradičná strava z mäsa. Skúste tieto recepty a objavte nové možnosti vo svete vegetariánskej kuchyne!